Feltöltve:

Zserbó szelet

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

darált dió12 dekagramm
lekvár20 dekagramm
cukor12 dekagramm

A tésztához

cukor5 dekagramm
liszt35 dekagramm
tojás1 darab
Ráma20 dekagramm
sütőpor1 csipetnyi
tej1 dl
élesztő1 dekagramm

A bevonathoz

tojásfehérje1 evőkanál
kakaó4 evőkanál
cukor4 evőkanál
Ráma5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a csipetnyi sütőport, és a csipet sót, majd jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk. Az első lapot megkenjük lekvárral, majd meghintjük a cukorral elkevert dióval. Ráhelyezzük a másik lapot, hasonlóképpen kenjük és töltjük, majd erre rátesszük a harmadik lapot. A tésztát szobahőmérsékleten egy órán át kelesztjük, megszurkáljuk a tetejét, és előmelegített sütőben lassan sütjük, amíg a teteje egyenletes világospiros lesz. Ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal. Ehhez a kakaóport a cukorral és kevés vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve nagyon sűrűre főzzük. A tűzről levéve beletesszük a Ramát, és addig keverjük amíg Rama elolvad. Mielőtt a tésztára öntjük, belekeverjük a tojásfehérjét a már langyosra hűlt mázba, ettől még fényesebbé válik. A süteményre öntjük, és hagyjuk megdermedni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem