Feltöltve:

Zserbó szelet

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt40 dekagramm
tojás1 egész
porcukor5 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tej1 dl
élesztő2 dekagramm
sütőpor1 csipetnyi

Töltelékhez

darált dió20 dekagramm
porcukor25 dekagramm
sárgabaracklekvár20 dekagramm

Bevonat

csokoládémáz1 darab

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk. Hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sütőport és jól összedolgozzuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. Az első lapot egy közepes méretű tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a cukrozott dió felével. Ráhelyezzük a másik lapot, amire szintén lekvár és cukrozott dió kerül. Egy óráig a tepsiben kelesztjük, majd a tetejét megszurkáljuk, és lassan megsütjük. Tetejét csokimázzal bevonjuk. Egy darab tortabevonó csokoládét gőz fölött 3 ek. olajjal felolvasztunk és a süteményre öntjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem