Feltöltve:

Zserbó szelet

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt60 dekagramm
Ráma30 dekagramm
tej1 dl
élesztő1.5 dekagramm
rum0.5 dl
cukor10 dekagramm
tojássárga2 darab
szódabikarbóna0.5 teáskanál
1 csipetnyi

Töltelékhez

darált dió40 dekagramm
baracklekvár40 dekagramm
cukor30 dekagramm

A tepsi kikenéséhez

Ráma3 dekagramm

A tészta lekenéséhez

tojássárga1 darab

Tetejére

tortabevonó20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a lisztet a Ramával elmorzsoljuk, a tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk, majd kb 10 perc alatt felfuttatjuk. Meglangyosítjuk a rumot és elkeverjük benne a cukrot. Az élesztős tejjel a liszthez adjuk és a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozzuk a tésztát. 1 órára hűtőbe tesszük. A diót elkeverjük a lekvárral és a cukorral. A tésztát 3 részre osztjuk, és egyenként nagy tepsi nagyságúra nyújtjuk őket. A Ramával kikent tepsibe fektetjük az első lapot és megkenjük a diós krém felével, következő lap, majd újra a diós krém, végül befedjük az utolsó lappal. Megkenjük a tojássárgával és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon 45 percig sütjük. Ha kihűlt, a vízgőz fölött megolvasztott csokival egyenletesen megkenjük. Másnapig hűvös helyen tartjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem