Feltöltve:

Zserbó szelet

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

Ráma20 dekagramm
tej1 dl
sütőpor0.5 csomag
élesztő2 dekagramm
liszt35 dekagramm
tojás1 darab
cukor5 dekagramm

Tetejére

tortabevonó1 darab

Töltelék

cukor12 dekagramm
lekvár20 dekagramm
darált dió vagy diópótló12 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, pici cukorral és liszttel.

2. lépés

A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztőt.

3. lépés

A cukrot, tojást, sütőport simára keverjük, és ezt is hozzáadjuk.

4. lépés

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd kinyújtjuk egy 35x25 cm-es tepsi méretére.

5. lépés

Az alsó lapra tesszük a lekvárt, majd a cukorral elkevert diót. A következő tésztát ugyanígy, majd a harmadikkal befedjük.

6. lépés

1 órát szobahőmérsékleten kelni hagyjuk.

7. lépés

A tetejét megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütjük, amíg a teteje világospiros lesz.

8. lépés

Még melegen vonjuk be a tetejét tortabevonóval vagy fondannal.
Ha teljesen kihűlt, akkor hosszúkás szeletekre vágjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem