Feltöltve:

Zserbó

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

apróra vágott mandula

Tésztához

Ráma30 dekagramm
tej1 dl
élesztő1.5 dekagramm
rum0.5 dl
kristálycukor10 dekagramm
tojássárgája2 darab
szódabikarbóna1 teáskanál
1 csipetnyi
finomliszt60 dekagramm

Tetejére

étcsokoládé20 dekagramm

Töltelékhez

kristálycukor40 dekagramm
darált dió60 dekagramm
sárgabaracklekvár40 dekagramm

Tészta kenésére

tojássárgája1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a lisztet a Ramával elmorzsoljuk. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A rumban a cukrot felolvasztjuk, ezután az élesztős tejjel együtt a liszthez öntjük, és a tojások sárgájával, mokkáskanál szódabikarbónával, sóval összegyúrjuk. Letakarva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a diót a lekvárral és a cukorral összekeverjük. A tésztát három részre vágjuk, és egyenként nagy tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az elsőt a Ramával kikent tepsibe fektetjük, majd a töltelék felét rásimítjuk. Erre fektetjük a második tésztalapot. A maradék diót rákenjük, majd a harmadik tésztával befedjük. Tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk, és 45 percig pihentetjük. Ismételten megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben, közepesnél valamivel kisebb lánggal 35-40 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és a kihűlt tésztára simítjuk. Megvárjuk amíg megdermed, majd szeletekre vágjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem