1. lépés
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal vagy sütőmargarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, tojássárgákat, szódabikarbónát, csipet sót és a rumban feloldott cukrot. Jól összedolgozzuk és félretesszük. Elkészítjük a tölteléket: a darált diót, cukrot és a lekvárt összekeverjük. A tésztát három részre osztjuk, és 2 mm vastag, tepsi nagyságú lappá nyújtjuk. Enyhén vajazott vagy sütőmargarinozott tepsibe simítjuk az első lapot, és elosztjuk rajta a töltelék felét. Erre tesszük a másik tésztalapot és a maradék tölteléket, majd a tetejére ismét tészta következik. Tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk, és 45 percig pihentetjük. Ismét lekenjük tojássárgájával, és 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokival bevonjuk. 5x2 cm-es szeletekre felvágjuk.
Hozzászólások