Feltöltve:

Zsemlekenyér

timer 40
mood Könnyű
person 5 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz400 milliliter
olaj30 gramm
cukor1 teáskanál
liszt66 dekagramm
2 teáskanál
élesztő4 dekagramm
Knorr Burgonyapüré2 evőkanál
aszkorbin csipetnyi

Elkészítés

1. lépés

Zsemlekenyér elkészítés 1. lépés képe

100 ml vízben az élesztőt feloldjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, ebbe tesszük az összes többi hozzávalót, majd a vízben oldott élesztőt és a maradék vizet is. Összekeverjük és rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Cipót formázunk és 1 órán át letakarva a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, egy lisztezett deszkán 12 egyforma darabra vágjuk. Gömbölyítjük őket és hagyjuk állni 10 percet.

2. lépés

Ezután zsemléket formázunk belőle, majd a deszkán kicsit végiggörgetjük, hogy kicsit hosszúkás alakú legyen. Egy tepsibe sütőzacskót teszünk és attól függően, hogy kicsi, vagy nagy a zacskó, vagy 6, vagy mind a 12 db-ot beletesszük nem túl szorosan egymás mellé. Egy sorba 6 db-ot. Hagyjuk őket duplájára kelni 30 perc alatt.

3. lépés

Egy éles vékony késsel óvatosan benyúlunk a zacskóba és kicsit bevágjuk a tetejüket. Lezárjuk a zacskó száját és betesszük a sütőbe sülni. 220 fokon 15 percig sütjük, majd visszavesszük 200 fokra és még 15 percig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Kivesszük a sütőből, szétvágjuk a sütőzacskót és hagyjuk hűlni őket.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem