Feltöltve:

Zselébe zárt gyümölcsök

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Krémhez

tej4 dl
tojássárgája4 darab
liszt1 evőkanál
Ráma10 dekagramm
cukor1 kevés

Díszítéshez

tejszínhab1 darab

Alaphoz

mélyhűtött eper, vagy bármilyen más gyümölcs30 dekagramm
meggy, vagy bármilyen más gyümölcs25 dekagramm
keksz, vagy babapiskóta10 dekagramm
cukor1 kevés
színtelen tortazselé1 csomag

Zselébe zárt gyümölcsök recept.

Elkészítés

1. lépés

Először a krémet készítjük el. Simára keverjük a lisztet a tojások sárgájával és a kevés hideg tejjel. A többi tejet felforraljuk, amikor forr, nagyon kis lángra vesszük és gyors keverés mellett beleöntjük a kikevert tojássárgát. Folytonosan kevergetve három-négy percig főzzük, amíg krémszerű nem lesz. A tűzről levéve, kevergetve hagyjuk kihűlni.

2. lépés

A Ramát habosra keverjük a cukorral és amikor a krém kihűlt azzal összekeverjük, majd félretesszük.

3. lépés

Megtisztítjuk és összetörjük a meggyet, majd az epret is megtörjük egy kicsit. Cukorral az előírtak szerint felfőzzük a tortazselét, majd a felét ráöntjük a meggyre, a másik felét pedig az eperre. Innentől gyorsan kell dolgozni, mert a zselé könnyen megköt.

4. lépés

A kiöblített kelyhek aljába elosztjuk a meggyes zselét, rátesszük a kekszet, vagy a piskótadarabokat, és arra a krémet. Erre tesszük az epres zselét, (ha közben megdermedne egy kicsit, a mikróban meg lehet melegíteni).

5. lépés

A kész édességet hűtőben lehűtjük és tálalás előtt tejszínhabbal díszíthetjük, de anélkül is nagyon finom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem