Zsályás sütőtökkel és tofuval töltött édesburgonya - Noraspiration konyhájából
Zsályás sütőtökkel és tofuval töltött édesburgonya - Noraspiration konyhájából
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • édesburgonya - 2 darab
  • sütőtök - 1 kilogramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • só, bors - 1 csipetnyi
  • szárított paradicsom - 2,5 dekagramm
  • tofu - 1 csomag
  • főtt gesztenye - 15 dekagramm
  • zsálya - 1 teáskanál
  • kurkuma - 0.5 teáskanál
  • Fahéj - 0.5 teáskanál
  • Cukor - 2 teáskanál
  • vörösbor - 60 - 100 milliliter

Elkészítés:

  1. A sütőtököt hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Az édesburgonyákat egészben sütjük. 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Az édesburgonya valószínűleg előbb elkészül, nézzünk rá közben. Akkor jó, ha puha a belseje mindenhol és picit levet is ereszt. Miután kihűlt, a sütőtök belsejét kikaparjuk, ezt fogjuk a töltelékhez adni.
  2. A töltelékhez szükségünk lesz egy mélyebb serpenyőre vagy lábosra. Olajon dinszteljük a hagymát, fokhagymát, sóval, borssal. Hozzáadjuk a szárított paradicsomot, morzsolt tofut, gesztenyét, sütőtököt, a fűszereket és elkeverjük. Felöntjük a borral, majd fedő alatt főzzük, alacsony lángon, 5-10 percig, míg az ízek összeérnek.
  3. A főtt édesburgonyákat hosszában ketté vágjuk és belsejüket picit benyomkodjuk egy kanállal, hogy jól tölthető legyen. Mielőtt az édesburgonyákba kanalazzuk a tölteléket, megkóstoljuk és ízlés szerint fűszerezzük még, ha szükséges. Jó étvágyat hozzá!

Sütéshez