Zöldségsaláta tonhallal és sonkával
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • sárgarépa - 1 darab
  • olívaolaj - 2 evőkanál
  • uborka - 1 darab
  • sajt - 10 gramm
  • Delikát ételízesítő - csipetnyi
  • joghurt - 4 evőkanál
  • Konzerv kukorica - 1 darab
  • konzerv bab - 1 darab
  • jégsaláta - 1 darab
  • tonhal konzerv - 1 darab
  • főtt tojás - 4 darab
  • baromfi sonka - 150 gramm

Elkészítés:

  1. Kockázzuk fel a paradicsomot. Az uborkát vágjuk vékony csíkokra. Szűrjük le a babot és a kukoricát. A sárgarépát reszeljük le.
  2. Mossuk meg és tépkedjük kisebb darabokra a salátát, majd keverjük össze a többi zöldséggel.
  3. Kockázzuk fel a sajtot és a felvágottat. A tonhalat csepegtessük le. A tojásokat vágjuk negyedekre.
  4. Készítsünk öntetet: keverjük össze az olívaolajat, a joghurtot és egy pár csipet Delikátot.
  5. Öntsük le a salátát az öntettel, majd keverjük össze. Helyezzük a tetejére a tonhalat, sonkát, sajtot és tojásokat.