Zöldségropogós paradicsomos mártással
Zöldségropogós paradicsomos mártással
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • zsemlemorzsa - 10 dekagramm
  • sárgarépa - 10 dekagramm
  • burgonya - 60 dekagramm
  • napraforgó olaj - 2 dl
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • újhagyma - 1 darab
  • nyers tojás - 1 darab
  • asztali só - 1 teáskanál
  • Bertolli Napérlelte paradicsom&oregano szósz - 8 evőkanál

Elkészítés:

  1. A burgonyát héjában megfőzzük enyhén sós vízben. Melegen meghámozzuk és áttörjük.
  2. Amikor langyos az áttört burgonya, hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, a tojást és jól összedolgozzuk. Utána ízlés szerint ízesítjük Delikát ételízesítővel.
  3. A masszából kb. kétujjnyi vastag és 5 cm hosszú hengereket formázunk, amelyeket megforgatunk a zsemlemorzsában.
  4. Forró olajban kisütjük a ropogóst és tálaláskor melléadjuk a kiforralt Bertolli szószt.