citromlé | 1 evőkanál |
---|---|
olívaolaj | 1 dl |
csiperke gomba | 5 darab |
paprika | 3 darab |
fokhagyma | 1 darab |
cukkini | 3 darab |
sertés karaj | 5 szelet |
koktél paradicsom | 5 darab |
padlizsán | 1 darab |
újhagyma | 1 darab |
Zöldségnyárs sertéskarajjal a Főételek kategóriában
Vágjuk fel a zöldségeket, a hagymát, cukkinit karikázzuk fel, a paprikát, padlizsánt kis hasábokra. Tegyük a zöldségeket felváltva nyársra a paradicsomot, gombát nem kell felvágni. A nyársakat tegyük egy edénybe, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg citromlével, és olívaolajjal, és zúzott fokhagymát tegyünk rá. A hússzeleteket szórjuk meg grillfűszer keverékkel.
Hagyjuk állni fél órát a húst és a nyársakat, majd süssük meg a grillen.