Zöldségleves karalábéval és retekkel
Zöldségleves karalábéval és retekkel
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 liter
  • sárgarépa - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 0.5 csokor
  • burgonya - 2 darab
  • fehérrépa - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 4 darab
  • kapor - 1 csokor
  • póréhagyma - 1 darab
  • zeller - 0.5 darab
  • retek - 1 csokor
  • karalábé - 2 darab

Elkészítés:

  1. Tegyünk föl egy fazékba két liter vizet főni.
  2. Adjuk hozzá a forró vízhez a feldarabolt zöldségeket és főzzük félpuhára őket. Majd tegyük bele a megpucolt és kockára vágott burgonyát , egy megpucolt és feldarabolt karalábét és a zöldségleves kockákat. Főzzük a zöldségeket puhára. A főzés vége felé adjuk hozzá a petrezselyem és kapor felét.
  3. Ízesítsük borssal, majd turmixoljuk össze.
  4. A póréhagyma másik felét vágjuk vékony szeletekre, a hagymát félszeletekre, a karalábét pedig vékonyabb rudacskákra. A zöldségeket pirítsuk olíva olajon két percig.
  5. A retket szeleteljük fel, adjuk hozzá a felszeletelt retket és pirítsuk még két percig.
  6. A megpirított zöldségeket tegyük bele a levesbe és forraljuk fel. A kész levest tálaljuk a frissen vágott petrezselyem és kapor másik felével.
  7. Pucoljuk meg és vágjuk fel kockára a sárgarépát, fehérrépát, zellert és a póréhagyma fehér részét. Aprítsuk fel a zöldfűszereket.