Zöldségleves húsgombóccal, petrezselymes nokedlival
Zöldségleves húsgombóccal, petrezselymes nokedlival
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
  • tejföl - 1 teáskanál
  • paradicsom - 1 darab
  • sárgarépa - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • bors - 1 teáskanál
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • cukor - 1 teáskanál
  • tej - 1 evőkanál
  • burgonya - 3 darab
  • sertéshús - 10 dekagramm
  • liszt - 2 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • só - csipetnyi
  • zöldpaprika - 1 darab
  • zöldborsó - 15 dekagramm
  • petrezselyem - 1 teáskanál
  • karalábé - 1 darab
  • zellergumó - 1 darab
  • petrezselyemgyökér - 1 darab

Elkészítés:

  1. A petrezselyemzöldet mossuk meg, vágjuk fel apróra.. Egy része a húsgombócba, a másik a nokedliba, a harmadik pedig tálaláskor megszórni a levest. A zöldségféléket tisztítsuk és mossuk meg, majd egy edénybe olvasszuk fel a margarint, tegyük bele a zöldségeket, a sót, a cukrot, fedjük be és addig pároljuk, amíg meg nem puhul, de ropogós marad a zöldség.
  2. Amíg párolódnak a zöldségfélék, addig készítsük el a húsgombócokat. Egy edénybe a darált húst, a tojást, a tejölt, a sót a borsot az ételízesítőt és a petrezselyemzöldet dolgozzuk össze. Ha lágy a massza, akkor egy kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá. Formázzuk meg a húsgombócokat.
  3. Ha megpuhultak a zöldek, öntsük fel vízzel, kb 1 literrel, fedjük be és forraljuk fel. Amikor elkezd forrni, akkor tegyük bele a húsgombócokat, majd lassan kezdjük főzni.
  4. Amíg elkezd főni, elkészíthetjük a nokedli tésztáját. A margarint olvasszuk fel, a 1/2 tojást, a tejet, a sót a petrezselyemzöldet tegyük bele és annyi lisztet adjunk hozzá, hogy kanállal formázható tésztát kapjunk. Amikor levesünk a húsgombócokkal már szép lassan forr, akkor két kávéskanál segítségével szaggassuk bele a nokedlikat úgy, hogy a kanalak segítségével formázzuk. Pár perc alatt készre főzzük.