Zöldségleves
Zöldségleves
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • kelbimbó - 20 dekagramm
  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • bors - 6 mag
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 1 darab
  • fehérrépa - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • Delikát ételízesítő - 2 evőkanál
  • gomba - 4 darab
  • zöldpaprika - 1 darab
  • zöldborsó - 15 dekagramm
  • kelkáposzta - 1 szelet
  • karalábé - 1 szelet
  • csigatészta - 5 dekagramm
  • karfiolrózsa - 4 darab
  • fehérpaprika - 2 szelet

Elkészítés:

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A répát és a gyökeret hosszúkásra, a burgonyát félbe vágjuk, a gombát felszeletjük. A vöröshagymát, a paradicsomot fokhagymát egészben hagyjuk, a petrezselymet finomra vágjuk.
  2. Az előkészített zöldségeket, a paradicsom és a zöldpaprika kivételével egy fazékba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Feltesszük főni, hozzáadjuk a szemes borsot.
  3. Ha felforrt a leves beletesszük a leveskockát,és a delikátot, majd lassú tűzön kb 40 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldpaprikát és beleszórjuk a csigatésztát , ízlés szerint sózhatjuk. Hagyjuk a levest még legalább 5 percig főni majd félre tesszük és tálalásig fedő alatt pihentetjük.