Tojás | 4 darab |
---|---|
Liszt | 200 gramm |
Sütőpor | 1 teáskanál |
tej | 200 milliliter |
paprika (sárga és piros) | 300 gramm |
újhagyma | 2 darab |
feta sajt | 100 gramm |
Hellmann's Fokhagymás szósz | 1 adag |
bébispenót | 150 gramm |
Olaj | 1 evőkanál |
Sütési idő | 20 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 200 ° |
Zöldséges palacsintatekercs a Főételek kategóriában
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Béleljünk ki egy sütőedényt sütőpapírral és vékonyan olajozzuk be, majd tegyük a sütőbe.
Keverjük össze a tojásokat, a lisztet, a a sütőport, a sót és a tejet egy tálba. Addig keverjük még szép sima, homogén tésztát nem kapunk, majd tegyük félre.
Vágjuk a paprikákat és az újhagymákat apró kockákra vagy vékony karikákra.
A tésztát egyenletesen terítsük el a forró sütőedénybe. Szórjuk rá a zöldségeket és morzsoljunk rá feta sajtot, és süssük a forró sütőben 15-20 percig.
Csúsztassuk ki óvatosan a palacsintát a sütőpapírral együtt a sütőedényből. Öntsük rá a ízlés szerinti mennyiségben a Hellmann’s Fokhagymás szószt, és tegyük rá a megmosott bébispenótot. Tekerjük fel a palacsintát a hosszabbik oldala felől, majd az így kapott tekercset vágjuk fel kisebb darabokra, és tálalhatjuk is.
Séf tipp: Szervírozzuk salátával.