Zöldséges vöröslencse leves
Zöldséges vöröslencse leves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vörös lencse - 25 dekagramm
  • közepes sárgarépa - 1 darab
  • közepes petrezselyem gyökér (8 dkg) - 1 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • kisebb hagyma - 1 darab
  • tv paprika - 0.5 darab
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • egész római kömény - 4 teáskanál
  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Pirítsuk a római köményt szárazon 15-20 másodpercig, adjuk hozzá a Rama Vajas Íz margarint és a meghámozott, megroppantott fokhagyma gerezdeket és lassú tűzön pirítsuk együtt további 2 percig.
  2. Szedjük ki a fokhagymát és a római köményt.
  3. A fűszeres margarinon pirítsuk meg a vékony szeletekre vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret.
  4. Öntsük fel 1.5 hideg vízzel, adjuk hozzá a meghámozott egész hagymát, és a fél paprikát. Ízesítsük 1 ek Delikáttal. Főzzük 5 percen keresztül.
  5. Adjuk a leveshez a lencsét, és főzzük további 15 percig. Tálalás előtt a hagymát és a paprikát vegyük ki.
  6. Tálaljuk frissen aprított koriander vagy petrezselyem levéllel megszórva.