Zöldséges tintahalleves
Zöldséges tintahalleves
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Classic - 1 evőkanál
  • szegfűbors - 3 mag
  • babérlevél - 4 darab
  • leveszöldség - 1 kilogramm
  • liszt - 1 evőkanál
  • póréhagyma - 1 darab
  • Knorr Házias Zöldség Levesalap - 2 darab
  • tintahal - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A tintahalat tegyük pár percre babérleveles, szegfűborsos lobogó vízbe. Ezután csepegtessük le és vágjuk vékony szeletekre.
  2. A főzővizet egészítsük ki, hogy kb másfél liter legyen. Tegyük bele a Knorr Házias Zöldség Levesalapot.
  3. Közben amíg a víz felforr isztítsuk meg a leveszöldségeket. A sárgarépát, zellert és fehérrépát reszeljük le nagylyukú reszelőn. A póréhagymát vágjuk hosszában ketté, majd szeleteljük fel. Tegyük a zöldségeket az alaplébe.
  4. Tegyük bele a felkarikázott tintahalat is. Forraljuk fel, vegyük alacsonyabbra a főzési fokozatot, majd ha szükséges ízesítsük Knorr Delikáttal. Főzzük kb. 30 percig.
  5. Legvégül a puha margarint keverjük össze a liszttel és sűrítsük be a tintahallevest. Rövid forralás után, forrón, bagettel tálaljuk.