Rama Classic | 1 evőkanál |
---|---|
szegfűbors | 3 mag |
babérlevél | 4 darab |
leveszöldség | 1 kilogramm |
liszt | 1 evőkanál |
póréhagyma | 1 darab |
Knorr Házias Zöldség Levesalap | 2 darab |
tintahal | 1 kilogramm |
Zöldséges tintahalleves a Levesek kategóriában
A tintahalat tegyük pár percre babérleveles, szegfűborsos lobogó vízbe. Ezután csepegtessük le és vágjuk vékony szeletekre.
A főzővizet egészítsük ki, hogy kb másfél liter legyen. Tegyük bele a Knorr Házias Zöldség Levesalapot.
Közben amíg a víz felforr isztítsuk meg a leveszöldségeket. A sárgarépát, zellert és fehérrépát reszeljük le nagylyukú reszelőn. A póréhagymát vágjuk hosszában ketté, majd szeleteljük fel. Tegyük a zöldségeket az alaplébe.
Tegyük bele a felkarikázott tintahalat is. Forraljuk fel, vegyük alacsonyabbra a főzési fokozatot, majd ha szükséges ízesítsük Knorr Delikáttal. Főzzük kb. 30 percig.
Legvégül a puha margarint keverjük össze a liszttel és sűrítsük be a tintahallevest. Rövid forralás után, forrón, bagettel tálaljuk.