összemorzsolt tofu | 250 gramm |
---|---|
sárga kaliforniai paprika | 1 darab |
reszelt fokhagyma gerezd | 2 gerezd |
kockára vágott lilahagyma | 2 darab |
főtt fekete bab | 150 gramm |
pardicsom püré | 70 gramm |
sárga paradicsom | 6 darab |
Knorr Házias Zöldség Levesalap | 1 darab |
őrölt kömény | 1 evőkanál |
füstölt paprika por | 1 evőkanál |
vegán taco vagy kisméretű tortilla lap | 8 darab |
vöröskáposzta - finomra vágva | 50 gramm |
avokádó | 1 darab |
Sütési idő | 15 perc |
---|
Zöldséges Taco a Főételek kategóriában
Öntsünk egy kevés olajat egy serpenyőbe és közepes hőfokon süssük az összemorzsolt tofut, amíg elkezd színeződni és ropogóssá válik.
Adjuk hozzá a paprikát, a lilahagymát, a fokhagymát, és süssük addig, amíg színt kap és a paprika megpuhul.
Tegyük hozzá a fekete babot, a paradicsompürét, a felsokckázott sárga paradicsomokat, a Knorr Házias Zöldség Levesalapot és a fűszereket. Folytassuk a főzést mindaddig, amíg minden jól összekeveredik és a folyadék kissé felszívódik. Sózzul és borsozzuk ízlés szerint.
A tofu keveréket oszlassuk szét a taco kagylókban, tegyünk hozzájuk egy kis vöröskáposztát és szeletelt avokádót.
Séf tipp:
Hogyha még pikánsabbá szeretnénk tenni az ételt, adjunk hozzá csípős szószt vagy jalapeno paprikát.
A tofu helyettesíthető főtt lencsével is.