Zöldséges rizsfasírt a Főételek kategóriában
A rizst dupla mennyiségű vízben a hagyományos módon megfőzzük. Amikor forr a víz, beleöntjük a rizst, 2 kanál olajjal meglocsoljuk, sózzuk és fedő alatt puhára főzzük, majd kihűtjük.
A kenyeret beáztatjuk, majd kinyomkodás után a főtt rizshez adjuk. A hagymát apróra vágás után 3 kanál olajban megdinszteljük. A megfőtt mexikói zöldségkeveréket leszűrjük és hozzáadjuk a rizses masszához.
Sóval, fokhagymával és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
A lenmagpelyhet a vízbe áztatjuk, majd amikor nyálkás lesz, a masszához hozzáadjuk. Ez tartja össze a fasírtot, tojás helyett.
Legvégül vizes kézzel fasírtokat formázunk, szezámmagos morzsába hempergetjük és olajjal vékonyan kikent tepsibe téve 170 fokon egyszer megforgatva 25 perc alatt kisütjük.