Zöldséges rizses hús
Zöldséges rizses hús
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 50 dekagramm
  • paradicsom - 1 darab
  • sárgarépa - 20 dekagramm
  • vöröshagyma - 2 darab
  • fehérrépa - 20 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • gerezd fokhagyma - 2 darab
  • rizs - 15 dekagramm
  • zöldborsó - 20 dekagramm
  • tv paprika - 1 darab

Elkészítés:

  1. A megtisztított vöröshagymát apróra szeleteljük és olíva olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a köményt, a borsot és az ételízesítőt.
  2. A csirkemellet kockára vágjuk és hozzáadjuk a pörkölt alaphoz. Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát és fehérrépát, majd a borsót. Alaposan összekeverjük, felöntjük kb 1,5 dl vízzel, beletesszük a paradicsomot és a paprikát, majd az egészet puhára főzzük.
  3. A rizst egy kevés olíva olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük dupla adag vízzel és megszórjuk ételízesítővel. Fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Ha elkészült a zöldséges csirkemell, hozzáadjuk a főtt rizst és alaposan összekeverjük.