Zöldséges pulykamell aszpikban
Zöldséges pulykamell aszpikban
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • vöröshagyma - 1 darab
  • bors - 10 mag
  • babérlevél - 2 darab
  • bébi kukorica - 15 dekagramm
  • ecet - 2 evőkanál
  • zselatin - 5 darab
  • pulykamell filé - 30 dekagramm
  • bébi répa - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A vizet feltesszük főni a fűszerekkel együtt és első körben megfőzzük a bébikukoricát és répát ebben a fűszeres lében. Amikor puhák leszűrjük, de a levet meghagyjuk. A zöldségeket félretesszük hűlni, a húst nagyobb darabokra vágjuk és ugyanabban a lében puhára főzzük.
  2. Amikor a hús is kész, kisebb darabokra vágjuk és félretesszük hűlni. A fűszeres levet átszűrjük, és a zselatint a csomagolásán lévő utasítások szerint elkészítjük a lével.
  3. A kiválasztott tortaformát hideg vízzel kiöblítjük és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat.
  4. Elsőként a forma aljába merünk 2-3 merőkanálnyi zselatinos levet, és betesszük a hűtőbe dermedni. Ez kb. fél-1 órát vesz igénybe. Amikor megkötött, leteszünk egy réteg zöldséget és húst, majd erre is merünk a léből, csak annyit, hogy éppen ellepje.
  5. Újra hagyjuk a hűtőben dermedni. Ezután újabb réteg jön, és ezt addig ismételjük amíg el nem fogy minden!!
  6. Legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, de akár egész éjszakára, napra is ott hagyhatjuk.