Zöldséges pulykamell aszpikban a Főételek kategóriában
A vizet feltesszük főni a fűszerekkel együtt és első körben megfőzzük a bébikukoricát és répát ebben a fűszeres lében. Amikor puhák leszűrjük, de a levet meghagyjuk. A zöldségeket félretesszük hűlni, a húst nagyobb darabokra vágjuk és ugyanabban a lében puhára főzzük.
Amikor a hús is kész, kisebb darabokra vágjuk és félretesszük hűlni. A fűszeres levet átszűrjük, és a zselatint a csomagolásán lévő utasítások szerint elkészítjük a lével.
A kiválasztott tortaformát hideg vízzel kiöblítjük és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat.
Elsőként a forma aljába merünk 2-3 merőkanálnyi zselatinos levet, és betesszük a hűtőbe dermedni. Ez kb. fél-1 órát vesz igénybe. Amikor megkötött, leteszünk egy réteg zöldséget és húst, majd erre is merünk a léből, csak annyit, hogy éppen ellepje.
Újra hagyjuk a hűtőben dermedni. Ezután újabb réteg jön, és ezt addig ismételjük amíg el nem fogy minden!!
Legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, de akár egész éjszakára, napra is ott hagyhatjuk.