Zöldséges, póréhagymás csirkeraguleves
Zöldséges, póréhagymás  csirkeraguleves
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • csirkemell filé - 2 darab
  • tejföl - 2 evőkanál
  • sárgarépa - 2 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 3 darab
  • zöldbab - 15 dekagramm
  • citrom leve - 1 darab
  • póréhagyma - 1 darab
  • gomba - 20 dekagramm
  • zöldborsó - 15 dekagramm
  • petrezselyem gyökér - 1 darab

Elkészítés:

  1. Vágjuk kisebb kockákra, vagy csíkokra a csirkemell filét. A póréhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra.
  2. Forrósítsuk fel a margarint és kis-közepes lángon, időnként megkeverve,pirítsuk meg rajta a póréhagymát. Közben tisztítsuk meg a répát és a petrezselyem gyökeret. Vágjuk kockára őket. A gombát is tisztítsuk meg és vágjuk kisebb cikkekre.
  3. Adjuk a póréhoz a répát, a gombát, és a petrezselyem gyökeret. Pirítsuk további 3-4 percig, majd adjuk hozzá a csirkét is. Kevergetve pirítsuk együtt őket tovább.
  4. Majd öntsük föl kb. 1,2 liter vízzel. Adjuk hozzá a leveskockákat és hozzuk forrásba. Mikor a zöldségek félig megpuhultak, akkor adjuk hozzá a zöldbabot és zöldborsót is. Főzzük készre.
  5. A végén hőkiegyenlítéssel keverjük hozzá tejfölt. Tálalás előtt ízesítsük még citromlével és szórjuk meg friss petrezselyem zölddel.