Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
petrezselyem zöld | 1 csokor |
csirkemell filé | 2 darab |
tejföl | 2 evőkanál |
sárgarépa | 2 darab |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 3 darab |
zöldbab | 15 dekagramm |
citrom leve | 1 darab |
póréhagyma | 1 darab |
gomba | 20 dekagramm |
zöldborsó | 15 dekagramm |
petrezselyem gyökér | 1 darab |
Zöldséges, póréhagymás csirkeraguleves a Levesek kategóriában
Vágjuk kisebb kockákra, vagy csíkokra a csirkemell filét. A póréhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra.
Forrósítsuk fel a margarint és kis-közepes lángon, időnként megkeverve,pirítsuk meg rajta a póréhagymát. Közben tisztítsuk meg a répát és a petrezselyem gyökeret. Vágjuk kockára őket. A gombát is tisztítsuk meg és vágjuk kisebb cikkekre.
Adjuk a póréhoz a répát, a gombát, és a petrezselyem gyökeret. Pirítsuk további 3-4 percig, majd adjuk hozzá a csirkét is. Kevergetve pirítsuk együtt őket tovább.
Majd öntsük föl kb. 1,2 liter vízzel. Adjuk hozzá a leveskockákat és hozzuk forrásba. Mikor a zöldségek félig megpuhultak, akkor adjuk hozzá a zöldbabot és zöldborsót is. Főzzük készre.
A végén hőkiegyenlítéssel keverjük hozzá tejfölt. Tálalás előtt ízesítsük még citromlével és szórjuk meg friss petrezselyem zölddel.