Zöldséges-paradicsomos sertésragu a Főételek kategóriában
A húst szedjük át egy szalonnaszeletekkel kibélelt magas falú edénybe, öntsük rá a húslevest és pároljuk fedő alatt 30 percen át.
Ezalatt pucoljuk meg, majd reszeljük le a zöldségeket. A hagymát szeleteljük fel. A 30 perc elteltével adjuk a zöldségeket és a hagymát a húshoz. Ha szükséges,pótoljuk a folyadékot egy kevés húslevessel vagy vízzel. Pároljuk még 20 percen keresztül együtt a húst és a zöldségeket.
A Pörkölt alapot keverjük el egy kis vízzel és adjuk a raguhoz.
Míg fő az étel a paradicsom csúcsát vagdossuk be, forrázzuk le. Hagyjuk 20-30 másodpercig a forró vízben, majd húzzuk le könnyedén a héját. Ezután vágjuk föl cikkekre és adjuk a húshoz. Addig főzzük még az ételt, míg az enyhén összesűrűsödik és a paradicsomszeletek szétesnek.
Tálaljuk rizzsel, vagy főtt burgonyával.