Zöldséges paradicsomleves narancs ízzel.
Zöldséges paradicsomleves narancs ízzel.
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fekete bors - 1 csipetnyi
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • kakukkfű - 1 csipetnyi
  • paradicsom - 500 gramm
  • sárgarépa - 1 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • hagyma - 1 darab
  • tejföl 20%-os - 2 evőkanál
  • zellerszár - 1 darab
  • aprított petrezselyemzöld - 2 evőkanál
  • narancs frissen kinyomott leve - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. Főzzünk fel két Knorr Marhahúsleves kockát 1 l vízben Ezután pucoljuk meg a sárgarépát és vágjuk kockára. Adjuk a leveshez és főzzük 5 percig.
  2. A friss paradicsomot forrázzuk le forró vízzel, majd öntsük le hideg vízzel és szedjük le a héját. Ezután vágjuk nagy kockára.
  3. Vágjuk kockára a megtísztított zeller szárat és a hagymát is, a fokhagymát pedig apróra. Forrósítsunk egy serpenyőben olajat és pirítsuk meg a hagymát és a zellert.
  4. Adjuk hozzá a fokhagymát és a narancs levét. Tegyük bele a kockázott paradicsomot is. Az egészet ízesítsük borssal és kakukkfűvel, és pirítsuk nagy lángon 2 percig.
  5. A zőldséges-paradicsomos ragut tegyük belea répás húslevesbe és főzzük együtt további 10 percig.
  6. A végén óvatosan adjuk hozzá a tejfölt, majd ízesítsük ízlés szerint cukorral és forraljuk készre. Öntsük a kész levest tálkákba és szórjuk meg petrezselyemzölddel.