Zöldséges palacsintatekercs
Zöldséges palacsintatekercs
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Tojás - 4 darab
  • Liszt - 200 gramm
  • Sütőpor - 1 teáskanál
  • Só - 1 csipetnyi
  • tej - 200 milliliter
  • paprika (sárga és piros) - 300 gramm
  • újhagyma - 2 darab
  • feta sajt - 100 gramm
  • Hellmann's Fokhagymás szósz - 1 adag
  • bébispenót - 150 gramm
  • Olaj - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Béleljünk ki egy sütőedényt sütőpapíral és vékonyan oljozzuk be, majd tegyük a sütőbe. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
  2. Keverjük össze a tojásokat, a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet egy tálban, amíg sima tésztát nem kapunk, majd tegyük félre.
  3. Vágjuk a paprikákat és az újhagymákat apró kockákra vagy vékony karikákra.
  4. A tésztát egyenletesen terítsük el a forró sütőedénybe. Szórjuk rá a zöldségeket és morzsoljunk rá feta sajtot, és süssük a forró sütőben 15-20 percig.
  5. Csúsztassuk ki óvatosan a palacsintát a sütőpapírral együtt a sütőedényből. Öntsük rá a ízlés szerinti mennyiségben a Hellmann’s Fokhagymás szószt, és tegyük rá a megmosott bébispenótot. Tekerjük fel  a palacsintát a hosszabbik oldala felől, majd az  így kapott tekercset vágjuk fel kisebb darabokra, és tálalhatjuk is.
  6. Séf tipp: Szervírozzuk salátával.

Sütéshez