Zöldséges lencsefőzelék csirkemell pörkölttel a Főételek kategóriában
A lencsét este vízbe beáztatjuk. Megpucoljuk a répát és a petrezselyemgyökeret, majd apró kockákra vágjuk. Fazékba tesszük a lencsével együtt és annyi vizet öntünk rá amennyi ellepi. Teszünk bele kicsi delikátot, 3 babérlevelet és addig főzzük, amíg a lencse meg nem puhul. Ezután behabarjuk a tejföllel és a liszttel.
Habarás: a lencsét levesszük a tűzről. A lisztet belekeverjük a tejfölbe egy habverő segítségével és addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz, majd a lencse forró főzőlevéből teszünk bele kb 1 dl-t, (hőkiegyenlítés) és alaposan összekeverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a lencsébe. Visszatesszük a tűzre és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik a főzelék. Ha sótlannak érezzük, akkor még tehetünk bele sót.
Közben a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk. Sóval, borssal kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a zúzott fokhagymát, amit csak a végén teszünk bele, mert hamar megég. Levesszük a tűzről és teszünk bele pirospaprikát, majd a kockára vágott csirkemellet adjuk hozzá. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és készre főzzük.