Feltöltve:

Zöldséges lasagne sonkával és ricottával

timer 45
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

paradicsom4 darab
sajt100 gramm
olíva olaj1 evőkanál
cukkini2 darab
gomba250 gramm
Knorr Lasagne alap1 csomag
lasagne lap9 darab
főtt sonka200 gramm
ricotta250 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A cukkinit kockázzuk fel, a sonkát szintén vágjuk kisebb kockákra. A gombát vágjuk cikkekre.

  2. 2. lépés

    Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olíva olajat és pirítsuk meg rajta a sonka kockákat. Ezután adjuk hozzá a gombát és a cukkinit. Pirítsuk addig, míg el nem fövik a lé nagy részét.

  3. 3. lépés

    Ekkor adjuk hozzá a Knorr tasak tartalmát és öntsünk hozzá 3 dl vizet. Keverjük el és kis lángon főzzük 5 percig.

  4. 4. lépés

    Egy hőálló tál aljára kanalazzunk a raguból,kb. az egyharmadát, majd egy kiskanállal adagoljunk rá a ricottából, szintén az egyharmadát. Tegyünk rá 3 db lasagne lapot, majd megint tegyünk a raguból, majd a ricottából. Fedjük le lasagne lapokkal, majd jön az utolsó réteg ragu és ricotta.

  5. 5. lépés

    A lasagne tetejére tegyük a harmadik réteg tésztát. Erre tegyük a friss paradicsomot és reszeljük rá a sajtot. (A friss paradicsom lédús, így sülés közben kisül belőle annyi szaft, hogy a felső réteg tészta is megpuhuljon.)

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Fedjük le alufóliával, úgy, hogy ne érjen a sajthoz és süssük kb. 20 percig. Végül vegyük le róla a fóliát és az utolsó 10 percben pirítsuk a tetejére a sajtot. Tálaljuk ruccolával, vagy vegyes zöld salátával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem