Zöldséges lasagne
Zöldséges lasagne
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • víz - 3 dl
  • sárgarépa - 2 darab
  • póréhagyma - 1 darab
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • cukkini - 1 darab
  • lasagne tészta - 9 darab
  • Knorr Milánói makaróni alap - 1 csomag
  • zellergumó - 10 dekagramm
  • 2,8 % -os tej - 3 dl
  • petrezselyemgyökér - 1 darab
  • füstölt sajt - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A zöldségeket reszeljük le a reszelő durva oldalán, vágjuk a póréhagymát vékony karikákra, a cukkinit apró darabokra.
  2. Kevés olajon dinszteljük meg a zöldségeket kb. 3-5 percig, majd öntsük fel a hideg vízzel és a tejjel elkevert Knorr Milánói makaróni alappal.
  3. Egy margarinnal kikent jénai aljára tegyünk egy kicsit a raguból, majd szokás szerint rétegezzük a lasagne lapokat és a ragut, úgy, hogy a ragu legyen az utolsó réteg.
  4. Szórjuk rá a reszelt sajtot, majd 175C-ra előmelegített sütőbe kb. 30-35 percig süssük.
  5. Ha kedveljük a halat, az utolsó sor tészta előtt tegyünk 15 dkg felengedett tengeri halfilészeleteket a ragura, majd a fent említett módon fejezzük be a rétegezést és ugyanúgy süssük.