Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
víz | 3 dl |
sárgarépa | 2 darab |
póréhagyma | 1 darab |
napraforgó olaj | 2 evőkanál |
cukkini | 1 darab |
lasagne tészta | 9 darab |
Knorr Milánói makaróni alap | 1 csomag |
zellergumó | 10 dekagramm |
2,8 % -os tej | 3 dl |
petrezselyemgyökér | 1 darab |
füstölt sajt | 15 dekagramm |
Zöldséges lasagne a Főételek kategóriában
A zöldségeket reszeljük le a reszelő durva oldalán, vágjuk a póréhagymát vékony karikákra, a cukkinit apró darabokra.
Kevés olajon dinszteljük meg a zöldségeket kb. 3-5 percig, majd öntsük fel a hideg vízzel és a tejjel elkevert Knorr Milánói makaróni alappal.
Egy margarinnal kikent jénai aljára tegyünk egy kicsit a raguból, majd szokás szerint rétegezzük a lasagne lapokat és a ragut, úgy, hogy a ragu legyen az utolsó réteg.
Szórjuk rá a reszelt sajtot, majd 175C-ra előmelegített sütőbe kb. 30-35 percig süssük.
Ha kedveljük a halat, az utolsó sor tészta előtt tegyünk 15 dkg felengedett tengeri halfilészeleteket a ragura, majd a fent említett módon fejezzük be a rétegezést és ugyanúgy süssük.