Zöldséges káposztaleves
Zöldséges káposztaleves
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • víz - 2 liter
  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • majoránna - 1 teáskanál
  • bors - 1 teáskanál
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 4 darab
  • paradicsom sűrítmény - 3 evőkanál
  • liszt - 2 evőkanál
  • fehérrépa - 1 darab
  • zeller - 0.5 darab
  • káposzta - 600 gramm

Elkészítés:

  1. A káposztát vágjuk 8 részre. Vágjuk ki a torzsáját és szeljük fel apró csíkokra.
  2. Tisztítsuk meg a sárga- és fehérrépát, a zellert, majd reszeljük le egy nagy lyukú reszelőn őket. Adjuk a zöldségeket és a borsot 2 liter vízhez.
  3. Adjuk hozzá a káposztát és a Knorr kockát. Forraljuk fel, majd főzzük lassan, míg a zöldség megpuhul.
  4. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a hagymát. Egy serpenyőben olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a felaprított hagymát. Egy pár percig pirítsuk, míg üveges nem lesz.
  5. Ezután adjuk hozzá a lisztet, alaposan keverjük el, majd adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt.
  6. A levesből vegyünk ki valamennyi levet és keverjük simára vele a paradicsomos rántást, majd öntsük bele a levesbe. Forraljuk fel és főzzük még pár percig. Ízesítsük majorannával és aprított petrezselyemzölddel.