Zöldséges halleves
Zöldséges halleves
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • víz - 1.5 liter
  • sárgarépa - 10 dekagramm
  • paradicsom sűrítmény - 1 evőkanál
  • szárított gomba - 2 darab
  • fehérrépa - 10 dekagramm
  • Knorr Zöldségleveskocka - 3 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • zeller - 10 dekagramm
  • kelkáposzta - 10 dekagramm
  • tengeri halfilé - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a halat, csíkozzuk fel és sózzuk be.
  2. Pucoljuk meg és vágjuk fel a zöldségeket. Áztassuk be a gombát, majd ha megpuhult, vágjuk csíkokra.
  3. Tegyünk fel egy fazékba vizet és fedő alatt főzzük a zöldségeket és a gombát lassú tűzön. Adjuk hozzá a Zöldségleves-kockákat. Mikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák, akkor tegyük hozzá a halat is és főzzük még 6-8 percig együtt őket.
  4. Pirítsuk meg margarinon a paradicsom sűrítményt, majd adjuk a leveshez a főzés végéhez közeledve. Végül ízesítsük Knorr Delikáttal. A hallevest tálaljuk tésztával.