Zöldséges gombaleves húsgombóccal a Levesek kategóriában
Készítsük el a húsgombócot: vágjuk apró kockára a hagymát, pirítsuk meg olajon és adjuk a darált húshoz. Ízesítsük az egészet egy kis sóval, borssal, majd formáljunk kis gombócokat.
A zöldséget mossuk meg és tisztítsuk meg, adjuk hozzá a fűszereket és öntsük le kb. 1 l hideg vízzel. Zúzzuk össze a fokhagymát és azt is adjuk a zöldségekhez Forraljuk fel az egészet és főzzük még kb. 30 percig, majd vegyük kisebbre a lángot, hogy a lé ne fusson ki.
Lassanként adjuk hozzá a gombócokat, időnként óvatosan megkevergetve a levest.
Szórjunk a levesbe egy vagy két Knorr gombakrémlevest (a leves mennyiségétől függően) és alaposan keverjük el.
Az egészet dúsítsuk paradicsompürével, majd a főzés vége előtt tejföllel. Aprítsunk petrezselyemzöldet és tálalás előtt szórjuk a levesre.