Zöldséges gombaleves friss gombából
Zöldséges gombaleves friss gombából
  • timer85 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 1 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • olaj - 50 milliliter
  • szegfűbors - 3 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 200 gramm
  • szalonna - 100 gramm
  • fehérrépa - 1 darab
  • feketebors - 5 darab
  • disznóhús - 300 gramm
  • boróka bogyó - 2 darab
  • rozmaringág - 1 darab
  • tinóru - 200 gramm
  • Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • paradicsomkonzerv - 1 darab

Elkészítés:

  1. Egy lábasban melegítsük fel az olajat, süssük meg a kockára vágott hagymát-, szalonnát-, fokhagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldséget, (sárgarépa, fehérrépa, burgonya) és süssük egy pár percig. Adjuk hozzá a húst a csonttal és öntsük le az egészet egy liter vízzel.
  2. Mikor a leves felforrt, szedjük le a keletkezett habot, fűszerezzük (bors, szegfűbors, babérlevél, boróka, fokhagyma, rozmaring, húsleves kocka). A levest lassú tűzön főzzük kb. 50 percig.
  3. Ezután vegyük ki a levesből a csontos húst, a húst vágjuk kockára, majd tegyük vissza a levesbe. Adjunk a leveshez a még egy liter vizet, a felszeletelt gombát, a kockára vágott konzervparadicsomot és még 10 percig főzzük a levest.
  4. A levest ízesítsük sóval és borssal, ha úgy véljük, hogy ez feltétlenül szükséges.