sárgarépa | 1 darab |
---|---|
vöröshagyma | 2 darab |
olaj | 50 milliliter |
szegfűbors | 3 darab |
babérlevél | 2 darab |
fokhagymagerezd | 2 darab |
burgonya | 200 gramm |
szalonna | 100 gramm |
fehérrépa | 1 darab |
feketebors | 5 darab |
disznóhús | 300 gramm |
boróka bogyó | 2 darab |
rozmaringág | 1 darab |
tinóru | 200 gramm |
Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka | 1 darab |
paradicsomkonzerv | 1 darab |
Zöldséges gombaleves friss gombából a Levesek kategóriában
Egy lábasban melegítsük fel az olajat, süssük meg a kockára vágott hagymát-, szalonnát-, fokhagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldséget, (sárgarépa, fehérrépa, burgonya) és süssük egy pár percig. Adjuk hozzá a húst a csonttal és öntsük le az egészet egy liter vízzel.
Mikor a leves felforrt, szedjük le a keletkezett habot, fűszerezzük (bors, szegfűbors, babérlevél, boróka, fokhagyma, rozmaring, húsleves kocka). A levest lassú tűzön főzzük kb. 50 percig.
Ezután vegyük ki a levesből a csontos húst, a húst vágjuk kockára, majd tegyük vissza a levesbe. Adjunk a leveshez a még egy liter vizet, a felszeletelt gombát, a kockára vágott konzervparadicsomot és még 10 percig főzzük a levest.
A levest ízesítsük sóval és borssal, ha úgy véljük, hogy ez feltétlenül szükséges.