Feltöltve:

Zöldséges gombaleves friss gombából

timer 85
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgarépa1 darab
vöröshagyma2 darab
olaj50 milliliter
szegfűbors3 darab
babérlevél2 darab
fokhagymagerezd2 darab
burgonya200 gramm
szalonna100 gramm
fehérrépa1 darab
feketebors5 darab
disznóhús300 gramm
boróka bogyó2 darab
rozmaringág1 darab
tinóru200 gramm
Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka1 darab
paradicsomkonzerv1 darab

Zöldséges gombaleves friss gombából a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Zöldséges gombaleves friss gombából elkészítés 1. lépés képe

Egy lábasban melegítsük fel az olajat, süssük meg a kockára vágott hagymát-, szalonnát-, fokhagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldséget, (sárgarépa, fehérrépa, burgonya) és süssük egy pár percig. Adjuk hozzá a húst a csonttal és öntsük le az egészet egy liter vízzel.

2. lépés

Zöldséges gombaleves friss gombából elkészítés 2. lépés képe

Mikor a leves felforrt, szedjük le a keletkezett habot, fűszerezzük (bors, szegfűbors, babérlevél, boróka, fokhagyma, rozmaring, húsleves kocka). A levest lassú tűzön főzzük kb. 50 percig.

3. lépés

Zöldséges gombaleves friss gombából elkészítés 3. lépés képe

Ezután vegyük ki a levesből a csontos húst, a húst vágjuk kockára, majd tegyük vissza a levesbe. Adjunk a leveshez a még egy liter vizet, a felszeletelt gombát, a kockára vágott konzervparadicsomot és még 10 percig főzzük a levest.

4. lépés

A levest ízesítsük sóval és borssal, ha úgy véljük, hogy ez feltétlenül szükséges.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem