Zöldséges csirke káposztasalátával a Főételek kategóriában
A csirkét megtisztítjuk és szétbontjuk. Persze vehetünk csak combot, vagy szárnyat. Ha tehetjük, akkor előző este fűszerezzük be sóval, borssal, ételízesítővel és majorannával. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk negyedekre és azt is tegyük a csirke mellé, majd locsoljuk meg egy kevés olajjal. A répát és krumplit pucoljuk meg és vágjuk nagyobb darabokra.
Vegyünk elő egy sütőzacskót és az összes hozzávalót pakoljuk bele. Érdemes kicsit utána fűszerezni, mert a zöldségek elég sok sót fel fognak venni, majd kötözzük be a zacskó száját. Egy tűvel, vagy villával szurkáljuk meg a zacskót, hogy a gőz távozni tudjon. A kész csomagot helyezzük egy tepsibe és toljuk be az előmelegített sütőbe. Amikor már minden puha, akkor a zacskót vágjuk szét és öntsük a tepsibe a tartalmát, majd így tegyük vissza sülni, hogy ropogósra tudjon sülni.
Amíg a csirke sül, addig készítsük el a káposztasalátánkat. A káposztát gyaluljuk le, majd mossuk meg. Egy nagyobb tálba tegyünk langyos vizet, majd oldjuk fel benne ízlés szerinti arányban cukrot, ecetet, egy kis kanál sót, illetve őrölt köményt. Alaposan keverjük el, tegyük bele a káposztát, majd hagyjuk hűtőben összeérni.