Zöldséges burgonyagombóc leves
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • burgonya - 2 darab
  • fehérrépa - 2 darab
  • Knorr Erőleveskocka - 2 darab
  • finomliszt - 5 dekagramm
  • napraforgóolaj - dl
  • fűszerpaprika - 1 evőkanál
  • petrezselyem - 1 csokor

Elkészítés:

  1. Forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, és a fehérrépát. Pár percet tovább pirítjuk, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával.
  2. Felöntjük 1 liter vízzel, beledobjuk az erőleves kockákat, felforraljuk és lassú tűzön főzzük.
  3. A burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a tojást, a lisztet, majd sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel fűszerezzük.
  4. Vizes kézzel gombócokat formázunk a burgonyás tésztából és a forró levesbe főzzük.