Zöldséges bárányragu
Zöldséges bárányragu
  • timer105 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • bárány nyak filé - 500 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • póréhagyma - 100 gramm
  • bébi répa - 150 gramm
  • szárzeller - 2 darab
  • rozmaring ág - 2 darab
  • gerezd fokhagyma - 1 darab
  • Knorr Erőleveskocka - 1 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • étolaj - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.Kockázzuk fel a húst. Aprítsuk fel a hagymát. Vágjuk föl kisebb darabokra a répát, a póréhagymát és zellerszárat. Vágjuk apróra a rozmaringot. Zúzzuk össze a fokhagymát. Oldjuk föl az erőleves kockát fél liter forró vízben. Szórjuk meg liszttel a húst.
  2. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben. Pirítsuk meg rajta a bárányhúst. Majd tegyük át egy tűzálló tálba. A maradék olajon pirítsuk meg a hagymát. Adjuk a húshoz a fokhagymával, répával, zellerrel, póréval és a rozmaringgal együtt.
  3. Öntsük a serpenyőbe a levest és szedjük föl vele a letapadt pörzsanyagokat. Öntsük ezt is a húsra. Keverjük össze, fedjük le s tegyük a sütőbe. Süssük, míg puha nem lesz a hús, kb. 1--1 ¼ órát.