Feltöltve:

Zöldséges bárányragu

timer 105
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

bárány nyak filé500 gramm
vöröshagyma1 darab
póréhagyma100 gramm
bébi répa150 gramm
szárzeller2 darab
rozmaring ág2 darab
gerezd fokhagyma1 darab
Knorr Erőleveskocka1 darab
liszt2 evőkanál
étolaj2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.Kockázzuk fel a húst. Aprítsuk fel a hagymát. Vágjuk föl kisebb darabokra a répát, a póréhagymát és zellerszárat. Vágjuk apróra a rozmaringot. Zúzzuk össze a fokhagymát. Oldjuk föl az erőleves kockát fél liter forró vízben. Szórjuk meg liszttel a húst.

  2. 2. lépés

    Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben. Pirítsuk meg rajta a bárányhúst. Majd tegyük át egy tűzálló tálba. A maradék olajon pirítsuk meg a hagymát. Adjuk a húshoz a fokhagymával, répával, zellerrel, póréval és a rozmaringgal együtt.

  3. 3. lépés

    Öntsük a serpenyőbe a levest és szedjük föl vele a letapadt pörzsanyagokat. Öntsük ezt is a húsra. Keverjük össze, fedjük le s tegyük a sütőbe. Süssük, míg puha nem lesz a hús, kb. 1--1 ¼ órát.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Illatos báránytagine

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Zöldséges bárányragu

timer 105"
mood Könnyű
thumb_up 3

Húsvéti báránysült

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 6

Báránycsülök mentás pestóval

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lassan sült húsvéti báránylapocka

timer 190"
mood Könnyű
thumb_up 2

Ropogós bárány gyros-tál

timer 8"
mood Könnyű
thumb_up 4