Feltöltve:

Zöldfüszeres, fokhagymás csiga

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt40 dekagramm
élesztő0.5 csomag
cukor1 csipetnyi
meleg tej1.25 dl
1 csipetnyi
olaj6 evőkanál

Töltelék

fej vöröshagyma2 nagy
szeletelt füstölt szalonna5 dekagramm
olaj1 evőkanál
fokhagyma5 gerezd
petrezselyem és bazsalikom1 csokor
kakukkfű1 darab
1 darab
őrölt bors1 kevés
pirospaprika1 kávéskanál
tojássárga1 darab
tejszín2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A liszt közepébe mélyedést készítünk és belemorzsoljuk az élesztőt, a cukrot rászórjuk, és ráöntjük a tejet. Az egészet a közepén összekeverjük és lefedve, meleg helyen 10 percig kelesztjük.

2. lépés

A sót, az olajat meg 1,5 dl meleg vizet hozzáadjuk, sima tésztává dolgozzuk, majd 30 percig kelesztjük letakarva, meleg helyen.

3. lépés

Meghámozzuk és apróra vágjuk a hagymát, a szalonnát kis kockákra daraboljuk és forró olajban mindkettőt üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a megpucolt fokhagymát. A zöld-fűszereket megmossuk, finomra vágjuk és pár percig együtt pároljuk. Ízesítjük a sóval, borssal, pirospaprikával, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

4. lépés

200 fokra előmelegítjük a sütőt, átgyúrjuk a tésztát és kinyújtjuk kb: 40x50 cm-es téglalappá. A tölteléket rákenjük, felgöngyöljük, mint a bejglit, felszeleteljük, tojássárgával lekenjük a tetejüket és a forró sütőben 20 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem