Feltöltve:

Zöldfüszeres, fokhagymás csiga

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelék

olaj1 evőkanál
tejszín2 evőkanál
tojássárga1 darab
pirospaprika1 kávéskanál
őrölt bors1 kevés
1 darab
kakukkfű1 darab
petrezselyem és bazsalikom1 csokor
fokhagyma5 gerezd
szeletelt füstölt szalonna5 dekagramm
fej vöröshagyma2 nagy

-

liszt40 dekagramm
olaj6 evőkanál
1 csipetnyi
meleg tej1.25 dl
cukor1 csipetnyi
élesztő0.5 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A liszt közepébe mélyedést készítünk és belemorzsoljuk az élesztőt, a cukrot rászórjuk, és ráöntjük a tejet. Az egészet a közepén összekeverjük és lefedve, meleg helyen 10 percig kelesztjük.

  2. 2. lépés

    A sót, az olajat meg 1,5 dl meleg vizet hozzáadjuk, sima tésztává dolgozzuk, majd 30 percig kelesztjük letakarva, meleg helyen.

  3. 3. lépés

    Meghámozzuk és apróra vágjuk a hagymát, a szalonnát kis kockákra daraboljuk és forró olajban mindkettőt üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a megpucolt fokhagymát. A zöld-fűszereket megmossuk, finomra vágjuk és pár percig együtt pároljuk. Ízesítjük a sóval, borssal, pirospaprikával, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

  4. 4. lépés

    200 fokra előmelegítjük a sütőt, átgyúrjuk a tésztát és kinyújtjuk kb: 40x50 cm-es téglalappá. A tölteléket rákenjük, felgöngyöljük, mint a bejglit, felszeleteljük, tojássárgával lekenjük a tetejüket és a forró sütőben 20 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem