fokhagyma gerezd | 2 darab |
---|---|
citromlé | 3 evőkanál |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
Knorr Zöldségleveskocka | 4 darab |
snidling | 1 csokor |
spenót | 300 gramm |
ruccola | 1 csokor |
zeller szár | 2 darab |
fiatal zöldborsó hüvely | 400 gramm |
Zöldfűszeres spenót leves a Levesek kategóriában
Forraljunk fel egy fazékban 2 liter vizet és oldjuk fel benne a Zöldségleves-kockát.
Tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk fel a spenótot és ruccolát. Aprítsuk fel a fokhagymát, petrezselymet és snidlinget. A fejtetlen borsót és zellert vágjuk kisebb darabokra.
Adjuk a leveshez az összes zöldséget és főzzük puhára.
A főzés vége előtt 3-4 perccel adjuk hozzá az aprított zöldfűszereket, a spenótot és a ruccolát, majd turmixoljuk krémes állagúra a levest. Ízesítsük citromlével, sóval, borssal.
Tálaljuk pirítóssal.