Zöldfűszeres sertésszűz zöld spárgával és újhagymás, paprikás hollandi mártással
Zöldfűszeres sertésszűz zöld spárgával és újhagymás, paprikás hollandi mártással
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • olaj - 1 evőkanál
  • cukor - 1 teáskanál
  • újhagyma - 2 darab
  • só, bors - 1 csipetnyi
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál
  • zöld spárga - 750 gramm
  • zöldfűszer - 4 evőkanál
  • sertésszűz - 1 darab
  • Knorr Hollandi mártás - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A spárga also harmadát meghámozzuk, a fás végeit levágjuk. Forró sós vízben kevés cukorral kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, rövid ideig hideg víz alá tartjuk, lecsöpögtetjük, és pihenni hagyjuk.
  2. A megtisztított sertésszüzet megsózzuk-borsozzuk, és egy serpenyőben forró olajban magas hőfokon minden oldalról átpirítjuk. Alacsony-közepes hőfokon kb. 10 percig lassan készre sütjük, néha fordítva rajta. A serpenyőt levesszük a tűzről, a húst lefedve kb. 5 percig pihenni hagyjuk.
  3. Az újhagymát megpucoljuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A KNORR Hollandi mártás tasak tartalmát a tasakon található leírás szerint kikeverjük, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Az újhagymát hozzáadjuk, és 2-3 percig főzzük. A szószt fűszerpaprikával, sóval és borssal ízesítjük.
  4. A sertésszüzet kivesszük a serpenyőből, megforgatjuk a zöldfűszeres keverékben, és szeletekre vágjuk.A spárgát az újhagymás, paprikás hollandi mártással és a zöldfűszeres sertésszűz érmékkel tálaljuk. Fűszerpaprika helyett ajvárt is használhatunk.