Feltöltve:

Zöldfűszeres sertésszűz zöld spárgával és újhagymás, paprikás hollandi mártással

timer 45
mood Könnyű
person 3 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

olaj1 evőkanál
cukor1 teáskanál
újhagyma2 darab
só, bors1 csipetnyi
fűszerpaprika1 teáskanál
zöld spárga750 gramm
zöldfűszer4 evőkanál
sertésszűz1 darab
Knorr Hollandi mártás1 csomag

Zöldfűszeres sertésszűz zöld spárgával és újhagymás, paprikás hollandi mártással a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A spárga also harmadát meghámozzuk, a fás végeit levágjuk. Forró sós vízben kevés cukorral kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, rövid ideig hideg víz alá tartjuk, lecsöpögtetjük, és pihenni hagyjuk.

2. lépés

A megtisztított sertésszüzet megsózzuk-borsozzuk, és egy serpenyőben forró olajban magas hőfokon minden oldalról átpirítjuk. Alacsony-közepes hőfokon kb. 10 percig lassan készre sütjük, néha fordítva rajta. A serpenyőt levesszük a tűzről, a húst lefedve kb. 5 percig pihenni hagyjuk.

3. lépés

Az újhagymát megpucoljuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk.
A KNORR Hollandi mártás tasak tartalmát a tasakon található leírás szerint kikeverjük, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Az újhagymát hozzáadjuk, és 2-3 percig főzzük. A szószt fűszerpaprikával, sóval és borssal ízesítjük.

4. lépés

A sertésszüzet kivesszük a serpenyőből, megforgatjuk a zöldfűszeres keverékben, és szeletekre vágjuk.A spárgát az újhagymás, paprikás hollandi mártással és a zöldfűszeres sertésszűz érmékkel tálaljuk.
Fűszerpaprika helyett ajvárt is használhatunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem