Zöldfűszeres sajtos sarok
Zöldfűszeres sajtos sarok
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 1 darab
  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • bors - 1 csipetnyi
  • olaj - dl
  • cukor - 1 evőkanál
  • tej - 2 dl
  • liszt - 50 dekagramm
  • só - 2 teáskanál
  • élesztő - 2 dekagramm
  • petrezselyemlevél - 2 csipetnyi
  • zöldfűszeres tömlős sajt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, de nem forró tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgát, az olajat, a Rama margarint és a sót.
  2. Alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, ha már a tészta nem csak az edény faláról válik le, hanem a kezünkről is.
  3. Egy konyharuhával letakarva, meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A tömlős sajtot egy tálkába nyomjuk, beletesszük a szoba-hőmérsékletű Rama margarint, a sót, borsot, a petrezselyemlevelet és egy kiskanállal összekeverjük.
  5. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a sajtos krémmel.
  6. Feltekerjük, mint a bejglit. Háromszög alakú sarok darabokat vágunk le belőle.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Lekenjük a tetejüket olvasztott Rama margarinnal, megszórjuk morzsolt petrezselyemlevéllel.
  8. Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, óvatosan, hogy ne jöjjenek le a levélkék, inkább csak locsoljuk és egy konyharuhával letakarva kb. 10 percig pihentetjük.