Zöldfűszeres csirkesült
Zöldfűszeres csirkesült
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • víz - 2 dl
  • csirkemell - 60 dekagramm
  • kakukkfű - 1 teáskanál
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • liszt - 1 evőkanál
  • tejszín - 1 dl
  • kakukkfű ág - 4 darab
  • zsálya - 1 teáskanál
  • rozmaring - 1 teáskanál
  • petrezselymzöld - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta kissé a húsokat. Alaposan sózzuk meg, és tegyük át őket tepsibe. Fektessünk mindegyikre 1- 1 ág kakukkfűágat, és osszuk el rajtuk a felkockázott margarint. Süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 20- 25 percig, majd vegyük ki, és lefedve pihentessük 5 percig.
  2. Szórjuk a lisztet a serpenyőben visszamaradt zsiradékba, és pirítsuk le kissé. Öntsük fel a leveskockából készült 2 dl húslevessel, és forraljuk néhány percig. Adjuk hozzá a tejszínt, és kis lángon főzzük sűrű mártássá. Keverjük hozzá a zöld fűszereket is, végül ízesítsük sóval, borssal. Tegyük a húst tányérra, locsoljuk meg az öntettel.