Zöldfűszeres, citromos bélszín steak
Zöldfűszeres, citromos bélszín steak
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • bélszín - 800 gramm
  • Knorr Grill Fűszerkeverék - 2 evőkanál
  • friss kakukkfű levél - 1 teáskanál
  • apróra vágott petrezselyem - 1 evőkanál
  • friss rozmaring levél aprítva - 1 teáskanál
  • aprított fokhagyma gerezd - 1 darab
  • reszelt citromhéj - 1 darab
  • dijoni mustár - 1 teáskanál
  • olívaolaj - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg a húst, kicsit szárítsuk le konyhai papírtörlővel, majd vágjuk 4 egyforma darabra.
  2. Egy keverő tálban keverjük ki a Knorr fűszerkeveréket a felaprított zöldfűszerekkel, olíva olajjal, mustárral, fokhagymával és citromhéjjal.
  3. Jól kenjük be vele a steakeket. Tekerjük körbe jó szorosan alufóliával a szeleteket, így majd sütés közben is megmaradnak szép magasnak. Tegyük őket félre 30 percre.
  4. Ezután tegyük őket forró grillre, vagy serpenyőbe és süssük összesen 20 percig, közben párszor megfordítva. Sütés közben kenegessük a húsokat a maradék páccal. Tálaljuk kedvenc szószunkkal, sült krumplival és salátával.