Zöldfűszeres - boros csirkesült a Főételek kategóriában
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A sütőzacskóba helyezzük be a 1 kg csirkehúst, majd szórjuk rá a tasak tartalmát, öntsük hozzá a bort is.. Óvatosan rázzuk össze úgy, hogy a fűszerkeverék egyenletesen befedje a húst.
A sütőzacskó mellett található műanyag szalaggal zárjuk le, majd egy hústű segítségével 4-5 helyen lyukasszuk ki a sütőzacskót.
Tegyük a sütőzacskót egy tepsibe és az előmelegített sütőben süssük 60 percig.
Tálaláskor óvatosan távolítsuk el a sütőzacskót. Ízlés szerint ízesítsük a köretet a pecsenyelével.
Fortélyok: ha ropogósra szeretné pirítani a húst, az elkészülés előtt 15 perccel vágja fel a sütőzacskót, majd hagyja tovább sülni.
- Amennyiben sok pecsenyelét szeretne, nyugodtan használjon enyhén zsírosabb húst és ne szúrjon 5-nél több lyukat a sütőzacskóba.